Celebració de la XVII Reunió Tècnica: L’EVOLUCIÓ DE LES ESPECIALITATS EN CONSERVACIÓ – RESTAURACIÓ: NOUS REPTES I PERFILS PROFESSIONALS

El passat 23 i 24 de novembre va tenir lloc la XVII Reunió Tècnica: L’evolució de les especialitats en Conservació i Restauració: Nous reptes i perfils professionals, a l’Auditori del Museu del Disseny de Barcelona.


Les diverses ponències exposades es van dividir en tres blocs:

– Bloc 1: La conservació de nous materials. Reptes i investigació.
– Bloc 2: La gestió de les col·leccions i béns patrimonials singulars. Un perfil versàtil.
– Bloc 3: Intervencions de conservació-restauració. Experiències i reptes.

A més a més, en l’espai d’exposicions, es van penjar 12 pòsters seguint el tema central de la Reunió Tècnica.

La clausura de la Reunió Tècnica es va dur a terme amb la conferència final ¿El fin de la restauración? a càrrec del catedràtic Sr. Salvador Muñoz Viñas i amb una taula rodona parlant dels perfils professionals en conservació-restauració a càrrec de Mireia Mestre (directora del CRBMC), Violant Bonet (conservadora-restauradora de béns culturals) , Marta Vila (conservadora-restauradora i professora a la UB), Salvador Muñoz (catedràtic de Restauració a la UPV) i Alex Castro (conservador-restaurador al Macba).

Aquesta Reunió Tècnica ha estat possible gràcies a la feina feta per Núria Piqué com a coordinadora, la Junta de la CRAC, tots els socis voluntaris i els diversos patrocinadors que ens han donat suport. Gràcies també al Disseny Hub Barcelona per totes les facilitats d’organització, i al MNACTEC i l’Ajuntament de Llardecans per facilitar les visites tècniques. Fins a la propera!

 

Amb el suport de: