Únicament com a col·lectiu serà possible dignificar la nostra professió i aconseguir estar a la mateixa alçada d’altres professions consolidades que treballen en l’entorn del patrimoni cultural. Ara per ara, CRAC és l’òrgan que disposem per representar-nos com a col·lectiu professional

A què dones suport adherint-te a CRAC?

Treballar en el RECONEIXEMENT LEGISLATIU de la professió i la regulació de les intervencions dels professionals de la C-R.

— A la lluita per incloure els conservadors-restauradors a tots els ÒRGANS ASSESSORS de l’administració en matèria de patrimoni cultural.

— A la VISIBILITZACIÓ de la professió: CRAC es reuneix periòdicament amb les administracions i altres ens socials per promoure manifestos, campanyes i activitats de difusió. Que ens vegin i ens coneguin és essencial per reclamar els nostres drets.

— A mantenir un sector professional altament QUALIFICAT i ACTUALITZAT: CRAC organitza cursos i congressos específics de C-R destinats exclusivament a professionals, per fomentar una formació permanent especialitzada del sector.

Implicació en l'àmbit europeu

Sabies que CRAC és una de les associacions professionals de C-R amb més nombre de persones sòcies en l’àmbit europeu?

Som membre de ple dret de la confederació Europea d’organitzacions de Conservadors-Restauradors (E.C.C.O.) des de 1999 (llavors com a “Grup Tècnic”) i cada any ens reunim en assemblea general amb la resta d’associacions europees reconegudes per unir esforços en la defensa del patrimoni, el seu estudi i la seva conservació. Actualment som la 8a associació, en nombre de persones sòcies, de les 22 associacions que formen part d’E.C.C.O. i estem en contacte directe i col·laborant amb les accions que la confederació està duent a terme en l’àmbit europeu pel reconeixement de la nostra professió.

Avantatges de les persones sòcies

Aparèixer al directori de professionals de la web

El directori de CRAC és una eina consultada per empreses, particulars i per les administracions en la cerca de professionals de la C-R: un aparador per al món laboral!
És l’únic directori professional del sector a Catalunya.

Rebre ofertes de feina

Enviem quinzenalment i en exclusiva a les persones associades ofertes laborals de particulars i empreses, anuncis de licitacions públiques, subvencions i beques del sector.

Assegurança professional a un preu especial

CRAC ofereix una sèrie d’assegurances específiques per a conservadors-restauradors amb un preu exclusiu per a persones sòcies, que s’ha dissenyat amb la corredoria d’assegurances Baulenas Aulet i s’oferta amb la companyia Hiscox.

Assegurança de Responsabilitat Civil Professional: cobreix aquells errors o negligències comesos durant l’exercici de la teva activitat que generin un perjudici econòmic a un tercer.

Assegurança de Danys als Béns Confiats als restauradors i conservadors de béns culturals i art: cobreix els danys als béns propietat de tercers, que com a restaurador tens en dipòsit i custòdia.

Xerrades i visites tècniques exclusives

Les persones sòcies podran visitar exposicions, fons documentals, monuments, restauracions, etc. explicades de primera mà per professionals.

Dues biblioteques de consulta

Associar-te a CRAC et dona accés a la biblioteca de l’ESCRBCC i a la Seu de CRAC, dos equipaments específics en l’àmbit de la C-R.

Butlletí d’oferta formativa

Enviem un butlletí quinzenal amb informació de cursos, jornades i congressos del sector. Inclou oferta de formació especialitzada i de qualitat sobre C-R, tant en l’àmbit estatal com internacional, perquè continuïs fent formació.

Disposar d’un carnet ICOM

La CRAC, com a membre institucional de l’ICOM, disposa d’un carnet per a les persones sòcies que pots sol·licitar fins a seixanta dies l’any, i t’habilita per entrar gratuïtament a la majoria dels museus del món.

Descomptes en serveis

L’empresa Diagnostica per il restauro e la conservazione, ofereix als associats un 10 % en descompte en els seus serveis a partir d’una despesa mínima de 200€ (exclòs l’informe final) 

 

Tarifa reduïda de monuments i equipaments de l'Agència Catalana de Patrimoni Cultural

La CRAC ha arribat a un acord amb el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya pel qual, des de de l’1 de juliol de 2023, les persones sòcies de CRAC tenen tarifa reduïda a tots els monuments i equipaments de l’Agència Catalana de Patrimoni Cultural. Podeu consultar-ne el llistat aquí.

Formació permanent i Reunió Tècnica de Conservació-Restauració

Organitzem cursos de formació professional segons les demandes del sector; pots proposar les teves temàtiques d’interès i es valoraran a junta i a l’equip de formació permanent.
Cada 3 anys, organitzem un congrés internacional per recollir les darreres novetats del sector.

Descomptes en cursos de formació

Les persones sòcies compten amb descomptes especials per a la inscripció a cursos organitzats per CRAC i per entitats col·laboradores, com l’ESCRBCC, el CRBMC, l’Associació per a l’Estudi del Moble, Veraicon i altres.

Descomptes en compra de material

5% de descompte en els productes CTS: CRAC ha renovat l’acord amb l’empresa CTS, subministradora de productes i serveis per a la conservació-restauració, perquè apliqui un descompte del 5% a totes les persones associades, degudament acreditats, que facin ús dels seus serveis o adquireixin els seus productes, amb una comanda mínima de 100€ (exclòs IVA i despeses d’enviament). En el cas de no arribar a aquest import mínim, la comanda es realitzarà a través de la botiga online amb les condicions i descomptes particulars d’aquesta.

5% de descompte en els productes que ofereix l’empresa ARTE & MEMORIA, dedicada als subministres de material per la restauració, conservació i arxiu del patrimoni històric, tant en el sector públic com en el privat. Està especialitzada en material de conservació i preservació de documentació textual, gràfica i fotogràfica, maquinaria i material fungible.

Descomptes en diversos productes ofertats per l’empresa COM-CAL, que elabora i distribueix productes per a la restauració, rehabilitació, bioconstrucció i interiorisme.

 
5% de descompte en productes COM-CAL i marca TECNAN.
15% de descompte en productes de la marca LIVOS.
30% de descompte en productes de la marca KEIM.
20% de descompte en els productes de INSTRUMENTOS TESTO, empresa de referència en solucions i instruments de mesura.

Participació activa a l’Associació

Pots implicar-te en els grups de treball de CRAC per lluitar a favor de la professió. Volem construir un col·lectiu d’activistes per la professió!

Quotes

General: 84€* anuals

Majors de 65 anys i jubilats: 42€* anuals

Persones graduades en conservació-restauració en els últims 3 anys: 42€* anuals (el primer any a l’associació)

* El cobrament de la quota anual és al mes de març, les persones que es facin sòcies se’ls cobrarà sols els mesos que faltin fins al cobrament
de la següent quota anual (7€ per mes per a la quota general i 3,5€ per les quotes reduïdes).
* El carnet és personal i intransferible. Per més informació: info@cracpatrimoni.com.