Celebració 10 anys de la CRAC – 40 anys d’associacionisme dels conservadors – restauradors de Catalunya

La Junta actual  ha volgut commemorar els 10 anys de la nostra associació, la CRAC i també els  quaranta anys de creació de la primera associació a Catalunya. És una data important per mirar enrere però sobretot, per fer plantejaments de futur, que reforcin la nostra professió.

El divendres 9 de juny a la tarda, al Pati Manning de Barcelona vam retrobar-nos més de 60 professionals, conservadors-restauradors de diverses especialitats i procedències professionals.

L’acte s’inicia amb un parlament de la presidenta, Mercè Gual,  agraïnt a la Diputació de Barcelona les facilitats per organitzar l’acte i també la dedicació de totes les sòcies, de les presidències de totes les juntes  i dels primers professionals que ja no estan en actiu, per participat desinteressadament i activament en aquest acte,  aportant dades,  videos i fotos.

Es projecta  en primícia per a tots els assistents el documental “Vers l’estabilitat”  del 1983, produït per ICC Institut de Cinema en Català on s’expliquen els conceptes de conservació i restauració i es veuen professionals de l’època treballant,  i després  una presentació  de 50 minuts en format video de la història dels 40 anys d’associacionisme i els 10 anys de la CRAC.

Finalment, berenar de celebració amb tots els assistents al claustre del Pati Manning i brindis per continuar endavant i defensant la professió.

Properament el soci tindrà disponible a la Intranet de la WEB , la presentació dels 40 anys en format power point. Us informarem a totes !