Química per a la conservació-restauració. Els vernissos i aglutinants: composició, comportament i alteracions més freqüents

Objectius
Aquest curs teòric, estructurat en set unitats, se centra en la descripció química dels principals materials utilitzats com a vernissos o aglutinants. L’objectiu és donar una base que permeti comprendre la naturalesa química d’aquests materials i les seves alteracions més freqüents, per tal d’adequar els procediments de restauració o conservació utilitzats. Totes les explicacions s’il·lustraran amb exemples.

Professorat
Victòria Beltran, llicenciada en història de l’art i en química, especialitzada en anàlisi de materials de patrimoni cultural.

Durada
12 hores lectives

Dates i horari
15, 16 i 17 de juny de 2016
Matí, de 9.30 h a 14 h

Lloc:
Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya
C/ Arnau Cadell, 30
08197 Valldoreix

Preu:
40 €
30 € estudiants i socis del CRAC

Número d’alumnes:
30

Inscripcions:
Envieu les vostres dades (nom, cognoms, DNI, adreça, correu electrònic i telèfons de contacte), a l’adreça Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo. .

En cas que hi hagi més sol·licitants que places disponibles, regirà l’ordre de preinscripció.
Inscripció: El CRBMC confirmarà l’acceptació dels alumnes via correu electrònic i facilitarà el núm. de compte, per tal que l’alumne dugui a terme el pagament. Aquest s’haurà de fer en un termini de 10 dies. Si després d’aquest temps l’interessat no ha fet el pagament, s’entendrà que ha desistit i es donarà la plaça al següent candidat de la llista d’espera.

.