Early Picasso: the development of the artist through his palette

  

El simposi presenta els resultats del projecte “Early Stages of Picasso through material characterization of different portraits”. Aquest ampli estudi ha estat possible gràcies a la col·laboració de la Universitat de Barcelona i el Museu Picasso de Barcelona amb el recolzament instrumental del projecte Europeo CHARISMA a través del MOLAB Transnational Access Service.

La informació complementaria obtinguda a través de les diferents tècniques d’anàlisi no destructives ha permès un estudi en detall de les pinzellades i la distribució dels materials en sis retrats creats per Pablo Ruiz Picasso entre 1895 y 1900. La paleta que Picasso va emprar a les seves primeres pintures és important per a entendre la seva evolució prenent com a punt de partida les seves primeres passes como artista. A la reunió, especialistes en Picasso compartiran el seu coneixement sobre els materials trobats en aquests retrats i a d’altres obres relacionades corresponents a diferents períodes de la seva trajectòria artística. Les presentacions emfatitzaran el paper fonamental que els estudis tècnics tenen pel coneixement de Picasso.

Pensem que aquest simposi por contribuir a assenyalar-les continuïtats i els canvis en la paleta de l’artista al llarg del temps evidenciant detalls de la seva admirada pràctica creativa.

Per a més informació clica aquí