Reunió Tècnica 2020: Documentar en la Conservació-Restauració

XVI REUNIÓ TÈCNICA DE CONSERVACIÓ-RESTAURACIÓ
Documentar en la conservació-restauració. Mètodes i noves tecnologies

3, 5, 10 i 12 de novembre de 2020
I Congrés Virtual

La documentació és una font d’informació vinculada al bé que aporta una informació valuosa per la conservació-restauració. Aquesta pot ser generada en diferents formats i procedir de diversos estudis, amb contingut històric o tècnic, però sempre contribueix en la presa de decisions per definir les intervencions i per entendre la vida històrica del bé moble o immoble. Representa el coneixement i una font d’informació que ofereix una garantia en el desenvolupament de la nostra professió. El tema d’enguany, el considerem un assumpte particularment complex i alhora enriquidor per la nostra professió. Per aquesta raó pensem que mereix una reflexió conjunta i un intercanvi d’idees constant en tots els àmbits relacionats amb la conservació del patrimoni i d’aquí la raó del tema d’aquesta edició.

Aquesta edició ve marcada per la situació sanitària provocada per la COVID-19. L’organització s’ha vist amb la necessitat de qüestionar el format presencial de l’esdeveniment al Museu del Disseny de Barcelona, previst pels dies 12 i 13 de novembre, per adaptar-lo als nous requeriments sanitaris. En valorar les diverses opcions de congrés i la incertesa davant un rebrot de la pandèmia, l’associació va prendre la decisió d’adoptar un format íntegrament digital, convertint aquest congrés en el I Congrés Virtual de l'associació.

Esperem que aquesta XVI Reunió Tècnica, en format virtual, sigui un espai per compatir experiències i coneixements entre tots els implicats en la salvaguarda del patrimoni.

 Conclusions XVI Reunió Tècnica               Repositori actes                 Repositori videos

Programa
RT2020 programa 29oct CAT1

RT2020 programa 29oct CAT2

Descarrega el programa complet.

Comitè organitzador
Junta de Conservadors Restauradors Associats de Catalunya (CRAC)
Ruth Bagan, Lídia Balust, Àlex Castro, Laia Duran, Anna Ferran, Marta Gabernet, Olga Íñigo, Núria Jutglar, Nieves Marí, Maria Teresa Sala.

Comitè científic
Anna Bertral, Joan Lluís Campoy, Antoni Lluís Escudero, Laura Fuster, Esther Gual, Paloma Gueilburt, David Iglesias, Néstor F.Marqués, José Manuel Pereira, Trinitat Pradell.

Coordinació
Natàlia Sánchez i Kusi Colonna-Preti.

Inscripcions
A partir de setembre. Properament us informarem a través dels nostres canals habituals. 

Patrocinadors

La realització de la Reunió Tècnica no seria possible sense la col·laboració del sector públic i privat. Gràcies a les col·laboracions, ja siguin econòmiques o amb altres tipus de col·laboració com la cessió d’espais, recursos, materials, etc., es pot organitzar aquest congrés internacional que ja compleix la XVI edició.

Les aportacions econòmiques s’inverteixen en la publicació de les actes del congrés, en el sistema de traducció d’idiomes, les impressions dels programes, certificats i altres elements de difusió, aspectes tècnics, etc.

Aquesta XVI edició ve recolzada per l’experiència positiva i ressò de les anteriors, que han estat referència en l’àmbit nacional, han afavorit la formació i coneixença dels ponents i assistents i han afavorit la relació i contacte entre diferents professionals per formar equips de treball.

La Reunió Tècnica és una de les activitats més importants de l’associació, pel que contribuint en la seva organització i en el seu bon funcionament, es contribueix també amb els objectiu de l’Associació de difondre i recolzar la professió.

 
2018 Baulenas    2020 RT coeli        2020 RT AM Logo          2020 RT Recop        2020 RT Arcovaleno     2020 RT Abac

2020 RT UrbanPestis      2020 RT Veraicon.lletres  

Amb el suport de:

2020 RT Generalitat       logo.DipuBcn

Amb la col·laboració de:

Museu del Disseny logo        2020 RT MACGeneralitat