CRAC s'uneix a la nova entitat Actua Cultura

El sector cultural català s'ha unit en un consens històric per reclamar al govern de Catalunya que destini el 2% del pressupost per a la cultura.

El primer dels objectius del grup ACTUA CULTURA és que el pressupost que el Govern de la Generalitat està elaborant dediqui un 2% de la despesa a la cultura, d’acord amb els estàndards europeus i les promeses que s’han fet reiteradament tant des dels governs com des del Parlament. D'aquesta manera Actua Cultura 2% és un programa-agenda d’accions impulsat per les empreses culturals privades, amb voluntat de participació oberta a tots els agents culturals, públics i privats, per mobilitzar-nos davant la necessitat urgent d’un canvi de paradigma en el tractament que les institucions, en concret, el Govern de la Generalitat, fan en la seva mirada cap a la cultura.

Des de CRAC hem considerat imprescindible adherir-nos a aquesta nova entitat i dir prou "per dignitat" davant el 0,67% del pressupost que es destina actualment. A data de 15 de gener, ja som 32 adherits, entre entitats i particulars.