Xerrada "La conservación preventiva de yacimiento arqueológicos" al MAC

Des de CRAC us volem convidar a la xerrada:

"La conservación preventiva de yacimientos arqueológicos" a càrrec de Fernando Carrera
Dissabte 23 de novembre de 2019
16.30h Xerrada / 17.30h Visita al museu
Museu d'Arqueologia de Catalunya (Passeig de Santa Madrona, 39-41 Parc de Montjuïc) 

Es tracta d'un activitat doble: en primer lloc la xerrada a càrrec de Fernando Carrera i després una visita guiada al Museu d'Arqueologia de Catalunya (MAC).

Duran la xerrada, Fernando Carrera ens proposa una revisió ética i metodològica sobre el paper del conservador-restaurador en la gestió del patrimoni arqueològic immoble. A partir d'aquí, es discutiran alguns conceptes sobre la praxi professional de la conservació de llocs arqueològicos. En aquesta aproximació s'abordaran específicament les noves responsabilitats (risc, monitorització, manteniment), obviant les metodologies plenament curatives o restauradores. Es plantejaran amb major precisió els procedimients pel disseny d'un programa de manteniment d'un lloc arqueològic.

L'activitat és gratuïta i cal inscripció prèvia al formulari online. Les persones sòcies tenen preferència d'inscripció i per ordre d’inscripció, fins a un màxim de 70 persones.

Transport públic per arribar-hi:
Metro L1 (Espanya) i L3 (Espanya i Poble Sec)
Autobusos 55 (Pg. de l’Exposició-Santa Madrona),121 (França Xica) i Línia Parc de Montjuïc (Passeig Santa Madrona)
Fins a Plaça Espanya 9, 13, 27, 30, 37, 50, 57, 65, 109, 157, 165

2019 11 FCarrera         
Fernando Carrera és professor de Conservació Preventiva i Conservació de materials arqueològics a l'Escola Superior de Conservación e Restauración de Bens Culturais de Galicia i docent del Màster Universitari "Tecnologías para la Protección del Patrimonio Cultural Inmueble" de l'Universitat de Vigo. 
El seu màxim interès professional ha sigut sempre la conservació de jaciments arqueològics, el que es justifica amb un nombre ampli de projectes executats, l'assistència a cursos i articles diversos. D'entre tot això, destaca l'interès especial en la conservació d'art prehistòric, tema sobre el que va desenvolupar la seva tesi doctoral (conservació de pintura megalítica).

 

2019 11 MAC