Setmana Europea de la Conservació-Restauració 2019


El proper 
13 d’octubre se celebrarà el Dia Europeu de la Conservació-Restauració,
promogut per la European Confederation of Conservator-Restorers' Organisations (E.C.C.O.)

Un any més, des de CRAC ens adherim i promovem aquesta jornada essencial per donar valor a la nostra professió. 
Des de l’associació hem organitzat activitats, en col·laboració amb diverses institucions:

En primer lloc, volem que aquesta jornada sigui un espai de trobada i debat entre els professionals. Hem organitzat un curs especialitzat i una sessió informativa:

· Curs “El Pla de Conservació Preventiva als equipaments museístics” organitzat per CRAC en col·laboració amb el Museu Nacional d’Art de Catalunya i el Instituto del Patrimonio Cultural de España 
Del 7 a l'11 d’octubre al Museu Nacional d’Art de Catalunya. Més informació *Places exhaurides*

· Sessió informativa de l’Estudi sobre l'estat actual del sector de la conservació-restauració a Catalunya. 
La necessitat de conèixer la situació actual i els reptes que enfronta el sector, amb l'objectiu d'establir una base sòlida per regular l'activitat de la Conservació-Restauració, va impulsar CRAC el 2018 a iniciar un estudi amb el suport de la Gerència de Serveis de Cultura de la Diputació de Barcelona, la Direcció General de Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya i el Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya. 
El porta a terme la Margarida Loran, consultora independent, que ens explicarà el plantejament i fases del treball, incloent la implicació i participació que s'espera dels diferents agents del sector mitjançant un qüestionari, entrevistes i focus groups. Explicarà també els resultats d'un estudi qualitatiu previ presentat el 2018 que ha identificat els principals problemes i reptes. La junta directiva de la CRAC ens explicarà el context d'oportunitat que ha motivat a fer l'estudi, un 
projecte estratègic per a l'associació. 
Data: Dimarts 15 d’octubre a les 18h. 
Lloc: Palau Marc. La Rambla, 8. Barcelona.
Inscripcions: Formulari

En segon lloc, la celebració del Dia Europeu de la Conservació-Restauració ha de ser un altaveu per donar a conèixer la tasca dels conservadors-restauradors a la societat. Hem fomentat activitats dirigides al públic general:

· Campanya a xarxes socials “Dia Europeu de la Conservació-Restauració”. Envieu-nos la vostra fotografia treballant o informeu-nos si heu muntat una activitat i la compartirem a les xarxes! Envieu la fotografia a info@cracpatrimoni,com, indicant el vostre nom i el lloc on sortiu treballant. A més, us animem a participar ambECCO a la campanya de difusió, amb un tema a compartir cada dia del 7 al 13 d’octubre: compartiu amb les etiquetes #ECCOCommunity #EuropeanDayConservationRestoration #DiaConservacióRestauració #CRAC

· Jornades de portes obertes i visites comentades: Us proposem 3 visites organitzades gràcies a la col·laboració d'institucions del sector:
"Entrem als tallers!" Portes Obertes 2019. Escola Superior de Conservació i Restauració de Béns Mobles de Catalunya. 
Data: Dimecres 9 d'octubre a les 11h. 
Lloc: ESCRBCC. C/Aiguablava 109-113, 08033 Barcelona. 
Inscripcions: Tel.933 54 69 92 o "Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la."

"Exposició de Treballs Finals de Grau i Màster i visita als laboratoris de Conservació-Restauració de la Facultat de Belles Arts de la UB en el marc de la setmana Europea de la Conservació-Restauració". 
Vine a conèixer de primera mà les activitats que es duen a terme a la Secció de Conservació-Restauració de la Facultat de Belles Arts: docència i recerca en conservació-restauració. Hi haurà una exposició de Treballs Finals dels alumnes del Grau en Conservació-Restauració de Béns Culturals i del Màster en Direcció de Projectes de Conservació-Restauració (exposició de pòsters i presentació oral breu) i una mostra de les últimes Tesis Doctorals en conservació-restauració. Després es farà una visita als diferents laboratoris i espais de conservació-restauració on es mostraran equipaments i tècniques que es fan servir per a la conservació-restauració del patrimoni.
Data: Dijous 10 d'octubre de 17h a 19h. 
Lloc: Primer pis, Facultat de Belles Arts, C/ Pau Gargallo 4, 08028 Barcelona

"Visita guiada al CRBMC"
Per tal de donar a conèixer la importància i els valors de la conservació i la restauració, oferim una visita guiada gratuïta a les nostres instal·lacions. Amb motiu de la celebració de les Jornades Europees de Patrimoni -JEP 2019- i coincidint amb el dia del Conservador Restaurador de Béns Culturals, el CRBMC, en col·laboració amb CRAC us ofereix una visita guiada molt especial. A més de conèixer l'espai, tindreu l'oportunitat de conversar amb professionals sobre les intervencions que estan duent a terme. 
Data: Diumenge 13 d'octubre, a les 11.30h (la visita dura 1hora i mitja aproximadament. Es prega màxima puntualitat). 
Lloc: Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya. C/Arnau Cadell 30. 08197 Valldoreix.
Inscripcions: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o 93 590 29 70 (fins divendres 11/10/19) 

Us animem a participar i difondre les activitats i us desitgem un bon dia del Conservador-Restaurador!  

 

ECCO    MuseuNacional logo     2019 DIBA      2019 IPCE     2017 01 15 Gene Dpt Cultura2 

 2019 CRBMC  logo UB    logo ESCR